• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

JMVP (2) Voorbereidingen treffen

Welkom!

Hartelijk welkom bij het TWEEDE en LAATSTE deel de schriftelijke cursus “De jongen, de mol, de vos en het paard (deel 2)”.  Gedurende dertig dagen ga je schrijvend op pad. Onderweg zal je verrassende ontmoetingen hebben met de vier personages in het boek. Maar dat niet alleen. Je zal ook betekenisvolle inzichten opdoen over wie je bent én denkt te zijn. Het boek, de creatieve (schrijf)oefeningen, het cursusmateriaal en de groep deelnemers zorgen er samen voor dat dit een mooi avontuur zal worden.

Ik wil je van harte een inspirerende schrijfcursus toewensen en zie er naar uit om je onderweg te ontmoeten.

 

Voordat je kunt starten…

volgen hier eerst een aantal zaken ter voorbereiding op de cursus. Het is zeker waar, dat een goede voorbereiding je onderweg veel plezier zal brengen. Lees het onderstaande goed door, voordat je met de eerste opdrachten gaat beginnen.

 

 

 

Praktische informatie

Deel 1  gaat over het eerste deel van het boek.
Deel 2 start op 16 oktober 2024 en gaat over het tweede en laatste deel van het boek.

Elk deel duurt 30 dagen.

 

Werkwijze

Vijf dagen per week verschijnen er nieuwe opdrachten. Tijdens de andere twee dagen heb je meer tijd om de wat langere oefeningen (af) te maken en/of terug te blikken op wat je in de voorgaande dagen hebt geschreven. Je krijgt hier handvatten voor aangereikt, zodat je dit naar eigen behoefte kunt vormgeven.

De cursusopdrachten worden NIET per mail verstuurd en zijn alleen te vinden op deze website.

Deze extra zoombijeenkomsten zijn in de periode van 16 oktober t/m 14 november 2024 en zijn bedoeld voor wie het fijn vindt om ervaringen uit te wisselen met andere deelnemers middels een leesuurtje. Tijdens deze bijeenkomst is er ook ruimte vragen te stellen over oefeningen en het schrijfproces. De bijeenkomsten worden voor een deel opgenomen en de volgende dag aan het cursusmateriaal op de website toegevoegd, zodat je het ook op een later moment kunt bekijken.

 

Onderaan vind je de kalender met afvinklijst en de data van de zoombijeenkomsten, die je kunt uitprinten voor eigen gebruik.

 

Wat heb je nodig?

 • exemplaar van het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ (zwart/wit versie)
 • exemplaar van mijn handboek ‘Dagboek als spiegel’.
 • een fijn dagboek, dat je speciaal voor deze cursus gebruikt
 • tijdschriften, begin die vanaf nu te bewaren om te kunnen gebruiken in deze cursus
 • lijm, schaar
 • favoriete pen
 • kleurpotloden en/of stiften
 • timer
 • agenda om je schrijftijd in te plannen
 • Adobe Reader (=gratis software), voor als je de PDF documenten van de les wilt uitprinten

 

Een exemplaar van ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’

Let goed op dat je de juiste versie van dit boek hebt:

 • Bekijk hier de zwart/wit versie DEZE versie heb je nodig.
 • Er bestaat ook een versie in kleur met als ondertitel ‘het geanimeerde verhaal’, maar die kun je NIET gebruiken tijdens de schrijfcursus.
Een exemplaar van het handboek ‘Dagboek als spiegel’

Dit handboek heb je nodig, omdat ik in de schrijfopdrachten van de schrijfcursus hier direct naar verwijs. De paginanummers staan tussen [rechthoekige haakjes]. Zo vind je de instructie en achtergrondinformatie die je nodig hebt tijdens het schrijven. Bestellen kun je bij Shodo via deze link of bij jouw boekhandel om de hoek of onlineboekhandel.

 

Zoombijeenkomsten

In totaal zijn er 5 extra zoombijeenkomsten, telkens op een andere dag in de week van 19:30-20:30 uur

 

Instructie zoomgebruik

Als je nog niet veel ervaring hebt met het gebruik van zoom, dan lijkt het misschien een hele stap, maar wanneer je vooraf je de volgende informatie leest en bekijkt, dan zal je echt zien: het is erg eenvoudig. Als dit voor jou de eerste keer is, log dan echt op tijd in, want dan heb je ook de tijd om te controleren of jij jouw camera en microfoon kunt aan- en uitzetten.

 • Als bijlage vind je een handleiding (die ik op het internet voor je heb gevonden) voor als je op de iPad wilt deelnemen.
 • Of bekijk hier een korte instructie video over het deelnemen aan zoom via een computer.

 

Volg je de cursus in een langzamer tempo?

Ook dan ben je van harte welkom op de zoomuurtjes, die verderop in de cursus worden aangeboden. Je vindt de planning in de Kalender en Afvinklijst onder dit bericht. De zoomlink is voor alle zoomuurtjes dezelfde. Zo kun jij ook kunt heel eenvoudig aansluiten bij cursisten, die al iets verder in de cursus zijn en kun je jouw ervaringen delen en vragen stellen.

BEKIJK ALLE Voeg notitie toe
JIJ
Voeg een reactie toe
 
top
© 2024 Shodo - Powered by Maatos