• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

 

Hoe zou het voor je zijn, wanneer je gedurende 12 dagen iedere dag dezelfde wandeling maakt? Niet ver weg, maar juist heel dichtbij de plek waar je woont. Misschien denk je dat je deze plek al heel goed kent, maar wat als je inderdaad steeds te ver hebt gekeken en niet hebt opgemerkt wat zich vlak voor jou afspeelt, zichtbaar is, op je ligt te wachten om door jou gezien te worden?

En wat als je gedurende deze dagen ook nog iedere dag zou schrijven en jouw innerlijke wereld zou openen voor dat wat op jouw aandacht lag te wachten… geduldig en vol vertrouwen dat je eens je blik erop zou laten rusten…?

 

Opzet van de cursus

 • Iedere dag maak je een wandeling in de buurt waar je woont. Juist door iedere dag en in alle weersomstandigheden dezelfde (!) wandeling te maken, leer je opnieuw te kijken naar de plek waar je al jaren woont, naar de natuur die je omringt en het landschap dat je verwelkomt.
 • Iedere dag schrijf je over jouw dagelijkse wandeling en laat je verrassen door de creatieve schrijfoefeningen.
 • In de digitale cursusomgeving van Shodo vind je behalve de dagelijkse schrijfopdrachten en achtergrondinformatie, ook ruimte om ervaringen te delen met anderen deelnemers.

 

Jannie schrijft mij na afloop van deze cursus het volgende:

Elke keer als dat kleine boekje van Marjoleine in de hand neem, geniet ik van haar stijl, haar heerlijke observaties. Ik ben geboren en getogen op een boerderij en kijk daardoor ´met andere ogen´ naar het plattelandsleven.
Ze inspireerde mij in meerdere opzichten, ook door haar inzichten. Als stadsmens op het Groninger platteland. Verrassend hoe zij het platteland en de plattelanders leerde kennen en waarderen!
Door mijn ervaringen en jouw oefeningen ging het voor mij nog veel meer spreken.  Dank je wel!

 

Gratis eerste les

De eerste les is gratis, zodat je kunt zien hoe de eerste les van de cursus is opgebouwd en welke oefeningen worden aangeboden. Zo weet je direct of deze cursus je inspireert en naar meer smaakt!

 


Cursusduur:
12 dagen
Prijs: €69, nu €59 (Deze aanbieding is geldig TOT 12 april 2024)

Dit bedrag is inclusief 21% btw, schriftelijke cursusmateriaal, 1 jaar lang toegang tot het cursusmateriaal.

 

Benodigdheden

Je keek te ver

Je hebt een exemplaar van het boekje “Je keek te ver” nodig. Dit is NIET bij de cursusprijs inbegrepen. Het  boek is te koop bij alle boekhandels.  Het is ook te beluisteren op Storytel en Nextory én te leen bij de openbare bibliotheek.

Uitgever: van Oorschot
ISBN 9789028210325
Paperback (klein formaat: 11 x15 cm), 72 pagina’s
Prijs: €12,50

Marjoleine de Vos wandelt elke dag een rondje vanuit haar huis in het Noord-Groningse Zeerijp. Onder een strakblauwe hemel, een grijs wolkendek of genadeloze regen, ze zijn er altijd: de akkers in bloei of kaal, de kraaien, de bomen in alle stadia van blad of niet blad, het kerkje van Eenum. Soms uien op het land, soms dollende hazen – alles is altijd hetzelfde en altijd anders.

Wat is het toch dat je zo kunt verlangen naar wandelen, vraagt De Vos zich af in Je keek te ver. Ze denkt na over het verschil tussen stad en platteland, de plek van cultuurlandschap in Nederland, over de kunst van het verliezen, landschapsleescursussen. En over hoe het hoofd zich verhoudt tot het lichaam: vaak zijn gedachten maar al te druk bezig, alsof je helemaal niet door een landschap loopt maar uitsluitend door je eigen bange, drukke hoofd. Kijk om je heen, moet je dan tegen jezelf zeggen. Niet de tijd in, maar over het land. Je keek te ver. Dat wat je zoekt is hier.

 

Dagboek als spiegel

Je hebt ook een exemplaar van mijn handboek “Dagboek als spiegel” nodig, want in de schrijfopdrachten wordt direct naar dit handboek verwezen. Hierin vind je alle theorie, werkwijze en voorbeelden van de verschillende schrijftechnieken die in deze cursus worden gebruikt.

Speciale aanbieding voor jou als cursist

Het boek kost € 19,50 en is verkrijgbaar bij Shodo.  Wanneer je dit boek via deze link bestelt, betaal ik binnen Nederland de verzendkosten. Exemplaren die in het buitenland worden besteld, ontvangen een korting van € 6,00 op de verzendkosten.

Je kunt dit boek bij alle (lokale) boekhandels en online vinden. En… het is te leen bij de openbare bibliotheek.

 

Maak kennis met Marjoleine de Vos

Cursusoverzicht

Een
Wat cursisten na afloop over deze cursus schrijven Gratis 00:00:00
Voorbereidingen treffen Gratis 00:00:00
Dag 1 Gratis 00:00:00
Twee
Dag 2 00:30:00
Drie
Dag 3 00:00:00
Vier
Dag 4 00:00:00
Vijf
Dag 5 00:00:00
Zes
Dag 6 00:00:00
Zeven
Dag 7 00:30:00
Acht
Dag 8 00:00:00
Negen
Dag 9 00:00:00
Tien
Dag 10 00:00:00
Elf
Dag 11 00:00:00
Twaalf
Dag 12 00:00:00
Na afloop van de cursus 00:00:00

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven. Wees de eerste die er een schrijft.

top
© 2024 Shodo - Powered by Maatos